سئو؛ کارآمدترین ابزار دیجیتال مارکتینگ - قسمت دوم
در قسمت اول مقاله "سئو؛ کارآمدترین ابزار دیجیتال مارکتینگ" از سئو سایت و لزوم آن، رفتار مصرف کننده آنلاین و تأثیر آن بر سئو و الگوریتم پیروزی در لحظه صفر خرید گوگل یا همان الگوریتم (ZMOT (Zero Moment of Truth صحبت کردیم. در قسمت دوم این مقاله جذاب و کامل، به نقش سئو در برندینگ و بازاریابی دیجیتال و سایر موارد می پردازیم.
5- نقش سئو در برندینگ دیجیتال و بازاریابی دیجیتال
امروز این خاصیت، قانون شده است. در حال حاضر، محدودیتی برای دسترسی وجود ندارد. خریداران در جیب خود به همه چیز دسترسی دارند. حتی هزاران بار در دقیقه ممکن است خودشان راهنمایی برای یک محصول تهیه کنند. چگونه؟ همین که درباره محصول در وبلاگ شخصی خود مطلب می نویسند، توییت می کنند، در سایت های مختلف نظرهای خود را بازگو می کنند و به طور کلی در شبکه های اجتماعی فعالیت می کنند، در واقع در حال شکل دادن به یک راهنمای کامل و جامع برای خریداران بعدی آن محصول هستند. این روش همان مدل فکری جدید است که همه در آن مشارکت دارند.
FMOT نشان می دهد که سه مرحله انگیزه خرید محصول، خرید و تجربه استفاده از آن همچنان قابل استفاده هستند. مرحله انگیزه خرید هنوز خریدار را وادار می کند که درباره دوربین دیجیتال فکر کند. ما همچنان قصد داریم خریدار را به سمت تصمیم گیری خوب و خرید برند خودمان تشویق کنیم.
آنچه تغییر کرده است؛ این است که مرحله انگیزه خرید، مصرف کننده را پیش از خرید از فروشگاه، به ایستگاهی جدید، هدایت می کند. پیش از آن که خریدار دوربین دیجیتال، درباره آن سرچ کند، اطلاعات روی سر او نبارید؛ بلکه خودش اطلاعات را شکار کرد و آن را بیرون کشید. "کیم کدلک" نایب رئیس گروه بازاریابی جهانی شرکت "Johnson & Johnson" تغییر در مدل فکری را چنین توصیف می کند:
"ما به دوره جدیدی از مبادله وارد شده ایم. باید خریداران را به گونه ای درگیر کنیم که برای زندگی آنها مفید است. مصرف کنندگان می خواهند نیازهای خود را برطرف کنند و ما باید دقیقا در رفع این نیازها به آنها کمک کنیم. اگر بخواهیم این مسئله را به گونه ای دیگر توصیف کنیم، این جمله بهترین است، چگونه می توان یک ارزش را به مخاطب ارائه کرد؟"
اگر می خواهید در کسب و کار خود از این روش استفاده کنید به یاد داشته باشید که ارتباط صمیمی با مشتری معجزه می کند. این ارتباط صمیمی به موفقیت نهایی می انجامد، یعنی مشتری بار دیگر برای خرید محصول شما باز می گردد.
همین الان سراغ لپ تاپ یا موبایل خود بروید. مطمئنم که نزدیک شما هستند. موتور جستجوی مشورد علاقه خود را باز کنید و نام مهم ترین محصول شرکت خود یا هر محصول دیگری را سرچ کنید. قطعاً در اولین نتایج، سایت اصلی برند محصول را می بینید. عالی است!
حالا نام محصول را همراه با کلمه « نقدها » سرچ کنید. بعد از آن دسته محصولتان را با کلمه « بهترین »، جستجو کنید؛ بهترین مدرسه های حقوق، بهترین دوربین های دیجیتال، بهترین هتل های فلوریدا یا هر چیز دیگری که دوست دارید! چه چیز اضافه تری در نتایج می بینید. مطمئنم که سایت های رتبه بندی و نقد و بررسی محصول، فروشگاه های مجازی، بن خرید محصول، تصاویر و ویدئوهای آن و سایت های رقیب جزء نتایج جستجو هستند.
این موارد، اطلاعاتی هستند که بر تصمیم گیری خریدار محصول شما اثرگذار است. بگذارید یک سؤال از شما بپرسم؟ آیا از نتایج راضی هستید؟ با توجه به آنچه در نتایج دیده می شود، آیا کسی محصول شما را می خرد؟ اصلاً محصولتان را پیدا می کنند؟ این مسأله مهم، نوع جدید خرید، یعنی خرید دیجیتال است. مصرف کننده ممکن است 24 ساعت شبانه روز به محصول شما برسد و آماده است که او را درگیر کنید. برنده اید یا بازنده؟ شانس فوق العاده ای دارید. آیا برای استفاده از آن آمادگی دارید؟
بگذارید در آخرین قدم های معرفی الگوریتم ZMOT به آمارهایی اشاره کنم که می تواند دلیلی محکم بر ادعای تأثیر این الگوریتم بر بهینه سازی موتورهای جستجوی وب سایت شما و نقش ارزشمند آن در سئو باشد.
-
84% از تصمیم گیران برای به دست آوردن اطلاعات از منابع آنلاین استفاده می کنند
-
54% مصرف کنندگان آنلاین محصول ها را با یکدیگر مقایسه می کنند
-
امروزه 62% از خریداران، قبل از این که نیمی از تحقیق های حضوری خود را درباره خرید انجام دهند، آنلاین به دنبال آن می گردند و درباره آن سرچ می کنند.
مادری را تصور کنید که در ماشین خود، زمانی که منتظر سوار شدن فرزندش از مدرسه است با موبایل خود به دنبال دارویی خاص برای خود یا فرزندش می گردد. این مادر به دنبال چه اطلاعاتی است؟
-
اطلاعات بیشتر درباره دارو
-
تجربه افرادی که قبلاً از این دارو استفاده کرده اند
-
تخفیف و پیشنهاد ویژه برای خرید این دارو
حال این شما خواهید بود که دلایل مصرف کنندگان بر خرید را بشناسید و بدانید که رفتار مصرف کننده آنلاین نقش مهمی در انتخاب برند شما و بازاریابی دهان به دهان برای شما در دنیای بازاریابی امروز دارد. و نکته مهم دیگر آنکه مصرف کنندگان امروز فرصت زیادی ندارند تا به شما برسند و این شما هستید که خود را باید هرچه سریعتر به آن ها برسانید یا از طریق بهینه سازی سایت خویش و یا همان سئو و یا با هزینه تبلیغات فراوان.
امروزه اگر شما به سه سؤال مخاطبان در لحظه خرید بهترین پاسخ را دهید، این شانس را به کسب و کار خود می دهید که در شرایط اقتصادی نچندان مناسب، بتوانید رشد کنید و با مخاطبان و مصرف کنندگان خویش رابطه ای بهتر و پویاتر ایجاد نمایید به گونه ای که آن ها با برند شما در تمامی زوایای درگیر شده و شما و نام و نشان تجاری شما را به دیگران معرفی نمایند.
این سه سؤال که مخاطبان درباره محصول شما می پرسند عبارتند از:
-
آیا محصول در هزینه صرفه جویی می کند؟
-
آیا محصول در زمان صرفه جویی می کند؟
-
آیا محصول باعث ارتقا و بهبود کیفیت زندگیشان می شود؟
با اینکار شما موجب می شوید که به یکی از مهم ترین ارکان بازاریابی نوین به نام بازاریابی دهان به دهان دست یابید و آن هم بازاریابی دهان به دهان از نوع دیجیتال. تفاوت خاصی بین تبلیغات دهان به دهان قدیمی و نوع دیجیتال و امروزی آن وجود دارد.
« تبلیغات دهان به دهان قدیمی، یک به یک بود. تبلیغات دهان به دهان دیجیتال، یک به چند میلیون است. »
در پایان برای جمع کردن و اخذ نتیجه درباره ZMOT و پیروزی در لحظه صفر خرید، با این سؤال به شناسایی این الگوریتم و نقش آن در سئو خاتمه می دهیم.
چه چیزی لحظه صفر سرنوشت را شکل می دهد؟
-
این لحظه معمولاً به صورت آنلاین اتفاق می افتد و با سرچ در گوگل، بینگ، یاهو، یوتیوب یا هر ابزار جستجوی دیگری ایجاد می شود.
-
در فضای حقیقی این لحظه ممکن است در هر زمانی اتفاق بيفتد؛ بیشتر در راه و وقتی با موبایل خود در اینترنت سرچ می کنید، این لحظه اتفاق می افتد. جالب است بدانید که جستجو در گوگل نسبت به سال گذشته دو برابر شده است.
-
مصرف کننده تمایل دارد اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورد، نه اطلاعاتی که به اصرار دیگری به دست او رسیده است.
-
مصرف کننده سعی می کند نیاز خود را برطرف کند. یک مورد احساسی این است که دوست دارد به بهترین راه حل برای حل مشکل خود دست یابد.
-
ارتباطات چند وجهی است؛ بازاریاب ها، دوستان، غریبه ها، سایت ها و متخصصان، همه سعی می کنند در این بحث رقابت کنند و توجه ها را به سمت خود جلب کنند.
6- انواع سئو و عوامل موثر بر سئوی سایت
آیا سئو انواع مختلفی دارد؟
خب پاسخ ساده است؛ بله. سئو 2 نوع مختلف دارد که به آنها سئو یا بهینه سازی داخلی (On-Page SEO) و سئو یا بهینهسازی خارجی (Off-Page SEO) میگوییم.
سئوی داخلی سایت چیست؟
منظور از سئوی داخلی، بهینهسازی صفحات داخلی سایت برای موتورهای جستجو، با هدف رسیدن به جایگاه بالا در گوگل و افزایش ترافیک سایت است. با سئوی داخلی، موتورهای جستجو به راحتی سایت شما را پیدا کرده و میخوانند، موضوع آن را درک میکنند و اگر استانداردهای لازم را داشته باشد، آن را به عنوان یک سایت مفید برای کاربران میشناسند.
دیگر مقاله های مفید برای سئو و بهینه سازی موتورهای جستجو که مسلما برای شما مفید خواهد بود:
-
سئو و آنچه باید درباره آن بدانید
-
رسیدن به نتایج عالی با نکات ریز و سریع سئو
-
نردبان سئو چیست؟ چگونه می توان از آن صعود کرد؟
-
سئو براساس الگوریتمهای گوگل سال 2020 با نرم افزار Website Audit
-
بانس ریت (بونس ریت) یا نرخ پرش چیست؟
-
نشانه گذاری داده و نقش آن بر روی seo on - page صفحات
-
سئو سایت چیست؟
-
چرا به سئوی سایت نیاز داریم؟
-
آنالیز وب سایت، بهترین ابزارهای رایگان آنلاین برای سئو
-
5 آنالیزور رایگان قدرتمند سئو کدامند؟
-
مهم ترین فاکتورهای سئو برای گوگل در سال 2018 چیست؟
-
سئو سایت به شیوه "امپریال برند"
-
انواع وب سایت
-
طراحی وب سایت چیست؟
سئوی خارجی سایت چیست؟
سئوی خارجی مکمل سئوی داخلی سایت است. منظور از سئوی خارجی یا Off-page SEO اقداماتی است که در بیرون از سایتمان ( در صفحات دیگر دامنه، سایتهای دیگر و شبکه های اجتماعی ) انجام میدهیم تا جایگاهمان را در نتایج گوگل بهتر کنیم و رتبه بهتری بگیریم.
برای اینکه بتوانید به عوامل تاثیر گذار بر سئوی سایت در هر دو دسته سئوی داخلی سایت و سئوی خارجی سایت دست یابید، پیشنهاد می نماییم به ترتیب مقاله های زیر را مطالعه نمایید:
ولی برای آنکه یک مرور کلی بر عوامل تاثیر گذار در سئو طبق جدیدترین الگوریتم 2018 گوگل داشته باشیم به صورت کلی موارد زیر را بیان می داریم و در مراحل بعدی به عنوان های مهم سئو در هر دسته خواهیم پرداخت:
سئو تکنیکال
استانداردسازی کدنویسی سایت، رعایت اصول سئو در طراحی، نشانه گذاری استاندارد، بهینه سازی سرعت سایت، طراحی نسخه ریسپانسیو و مواردی از این دست را سئو تکنیکال می نامیم. برای شروع فعالیت های مرتبط با بازاریابی محتوا پیش از هر چیز به یک بستر قدرتمند و سایت استاندارد نیاز خواهیم داشت.
بازاریابی محتوا
فعالیت هایی شامل شناسایی کلمات کلیدی ارزشمند، آنالیز رقبا، تدوین استراتژی محتوایی، تولید محتوای ارزشمند، برچسب گذاری و دسته بندی، لینک سازی داخلی و... را می توان بخشی از فرآیند بازاریابی محتوا دانست. موفقیت در سئو بدون محتوا تقریباً غیرممکن است.
لینک سازی هدفمند
رعایت استانداردهای سئو تکنیکال و تولید محتوای ارزشمند میتواند شما را به صفحه اول نتایج گوگل برساند ولی برای کسب رتبه 1 و رقابت با سایت های قدیمی تر شما نیازمند لینک سازی خارجی برای سایت خود هستید. فعالیت در شبکه های اجتماعی، فروم های تخصصی، کامنت مارکتینگ، بک لینک، خرید رپورتاژ آگهی و... را اصطلاحاً SEO Off-page می نامیم.
چک لیست سئوی داخلی سایت:
مراحلی که در این چک لیست خواهید دید، جدیدترین نکات سئو هستند که تا امسال (یعنی سال 2018) منتشر شدهاند. تمامی این مطالب از تجربیات شخصی ما در امپریال برند و سایتهای معتبر خارجی جمعآوری شدهاند و قطعاً به کار شما میآیند؛ پس با خیال راحت از آنها استفاده کنید.
-
بهینه کردن آدرس (URL) تمامی صفحات
آیا شما برای رسیدن به آدرس منزل دوستتان یا محل قراری که قرار است برسید نیاز به یک آدرس یا مشخصات درست ندارید، مشخصاتی که به درستی شما را به مقصدتان برساند. پس زیاد دور از تصور نیست که گوگل یا هر موتور جستجوی دیگری نیز برای فرستادن مخاطبان به وب سایت شما، نیاز دارد آدرس صحیح و کاملی از صفحات شما داشته باشد. اگر اینگونه رفتار کنید مطمئناً می توانید اول قدم در طراحی استراتژی بهینه سازی یا سئوی سایت خود را به درستی بردارید.
-
تحقیق کلمات کلیدی (Keyword Research)
کلمات کلیدی هدفمند ارزشمند ترین دارایی شما در دنیای دیجیتال است. البته کلماتی از ارگونومی کسب و کار شما که برای مخاطبان تان مهم است و قرار است با این کلمات به شما دست یابند. این کلمات همان پایه های اساسی شما برای دستیابی به نقطه صفر خرید است که شما می توانید با استفاده از آن ها با مخاطبان تان در ارتباط باشـــــــــید و به درستی به آن ها نشان دهید که قابل اعتماد هستید و می توانید مشکلات آن ها را برطرف نمایید و یا پاسخ مناسب برای آن ها داشته باشید.
-
بهینه سازی عنوان سئو یا Meta Title
عنوان نویسی در وب کار بسیار پر اهمیتی است این یکی از مواردی است که در دوره های دیجیتال مارکتینگ به شرکت کنندگان می آموزم و از اهمیت آن برای آن ها سخن می گویم. عنوان مناسب در کسب و کار دیجیتال مانند نقشه گنج است. نقشه ای که مخاطبان را به درستی به شناسایی می کند و آن ها را به سوی شما فرا می خواند.
عنوان نویسی مناسب پایه و اساس بازاریابی محتوا یا CONTENT MARKETING است. عنوان باید جذاب و جهت دار باشد. آن هم به سمتی که مخاطب می خواهد برود و شما باید با محتوا نویسی مناسب و روابط عمومی مناسب، به او نشان دهید که دقیقاً به جای درست رسیده است. علاوه بر آن عنوان نویسی در سئو باید کاملاً به صورت شخصی سازی شده انتخاب شده باشد.
-
رعایت ساختار در نوشتار متن (بهینه سازی تگ های H1 ,H2 ,H3)
همانطور که در این محتوا می بینید، عنوان اصلی مطلب که همان تگ H1 می باشد چگونه به حالت های جزئی تر و عناوین ریزتر تبدیل شده است. به گونه ای که تمامی این عناوین و ساختارها در جهت عنوان اصلی محتوا می باشد. به شکل زیر دقت نمایید.
-
بهینه سازی آنچر تکست ها
در سراسر این محتوا شما نوشته های طلایی و زرد رنگی را می بینید که شما را به سایر صفحات وب سایت و یا همین صفحه راهنمایی می کند.
اگر دوست دارید بیشتر به آنچر تکست ها (Anchor Text or Anchor Link) آشنا شوید، پیشنهاد می کنم به قسمت اول مقاله ( که با زیرکی این کار را به شما نشان دادم ) بروید.
-
کدنویسی و برنامه نویسی صحیح سایت
یکی از دلایلی که طراحی وب سایت در " امپریال برند " را برای مشتریانش جذاب کرده است برنامه نویسی اختصاصی بر اساس اصول درست برنامه نویسی است. با هر پلت فرم و یا CMS که راحت هستید و یا استفاده می کنید مانند وردپرس، جوملا و ... لطفا دقت داشته باشید به هیچ عنوان از قالب آماده استفاده نکنید . این کار مانند این است که بخواهید که کت و شلوار را تن هزاران نفر بکنید.
از موارد دیگر می توان به:
-
بهینه سازی توضیحات متا یا Meta Description
-
رعایت کردن چگالی کلمات کلیدی
-
لینک سازی داخلی سایت
-
بهینه سازی تصاویر سایت
-
استفاده کردن از کدهای نشانه گذاری اسکیما
کدهای اسکیما مانند سیگنال هایی هستند که به گوگل می فهمانند یک بخش مشخص از سایت درباره چه چیزی صحبت میکند. مثلاً با یک تکه کد اسکیما میتوان نشان داد که در این بخش سایت نظرسنجی کاربران قرار داد، یا محتوای این بخش درباره یک فیلم سینمایی است یا حتی از این قسمت میتوان یک بازی دانلود کرد. البته این کدها یکی دوتا نیستند، با مراجعه به سایت schema.org تمام کدهای اسکیما را می توانید ببینید و در صورت لزوم از آنها در سایتتان استفاده کنید.
حالا شاید بپرسید که استفاده از کدهای schema چه تأثیری رو سئوی سایت دارد؟
برای اینکه جواب سؤالتان را پیدا کنید همین حالا یک تب جدید در مروگرتان باز کنید و نام یک شخصیت یا فیلم معروف را در گوگل جستجو کنید. حالا در سمت راست صفحه نتایج چه می بینید؟ به احتمال زیاد در سمت راست صفحه یک سری اطلاعات طبقهبندی شده را می بینید. خب شاید فکر کنید که اطلاعات فقط از سایت های خارجی گرفته می شوند پس تأثیری روی سایت ما ندارد. اگر نظرتان این است خوب به تصاویر زیر نگاه کنید.
در تصویر سمت راست یک لینک فارسی را به صورت دانلود رایگان نرم افزار مشاهده می کنید که مقصد آن سایت ایرانی soft98.ir است. در تصویر سمت چپ اما سه لینک فارسی به سایت های دیجی کالا، بازی سنتر و زومجی به چشم می خورد! پس میتوان نتیجه گرفت که گوگل به سایت های ایرانی هم توجه دارد و با تولید محتوای ارزشمند و رعایت اصول سئو میتوان به جایگاه اطلاعات طبقه بندی شده نفوذ کرد.
-
ریسپانسیو بودن سایت یا هماهنگی با گوشی های موبایل:
حتماً شما می دانید که تجربه کاربر در به دست آوردن جایگاه مناسب در موتورهای جستجو به چه میزان اهمیت دارد و باید شما توجه نمائید که کاربران شما بیشتر از چه وسایلی برای دست یابی به شما استفاده می کنند. ریسپانسیو بودن یعنی احترام به کاربران موبایلی یا هر وسیله دیگری به جز کامپیوتر و لپ تاپ برای اینکه احساس رضایت بیشتری با وب سایت شما داشته باشند.
آنچه امروزه مهم است بسیاری از کسب و کارها دوست دارند برای اینکه به کاربران خود اجازه دهند هر لحظه به آن ها دسترسی داشته باشند، به فکر طراحی اپلیکیشن برای خود هستند. این کار علاوه بر آنکه برای هر کسب و کاری مناسب نیست و علاوه بر اینکه هزینه های بالایی دارد هزینه مجاب کردن مخاطبان به دانلود این اپلیکشن نیز بسیار سنگین است و بسیاری از کاربران دوست ندارند که بر روی گوشی موبایل خویش دنیایی از اپلیکیشن داشته باشند چون آن ها اطلاعات مهم تر و شخصی تری دارند که بخواهند از فضای ذخیره سازی گوشی خود استفاده نمایند. پس قبل از اینکه برای طراحی اپلیکیشن خود زمان و هزینه نمایید برای ایجاد و بهبود جایگاه خویش در رتبه بندی گوگل و استراتژی سئوی خود هزینه نمایید تا بهترین نتیجه را به دست آورید.
البته این مشکل را متخصصان برنامه نویسی " امپریال برند " با برنامه نویسی پیشرفته در جهت طراحی وب سایت حل نموده اند و این امکان را به مشتریان خود داده اند که بتوانند برای هر نما و هر صفحه ای، تجربه و المان های مناسب آن را به مخاطبانشان نشان دهد. این تکنولوژی جدید در طراحی وب سایت را طراحی " وب اپلیکیشن " می نامند؛ یعنی برنامه نویسی جداگانه برای نمای موبایل در همان مراحل طراحی سایت به گونه ای که آنچه کاربر در فضای و صفحه موبایل خود از سایت موردنظر می خواهد، در دسترس او و با نمای دستکتاپ متفاوت است و مانند یک اپلیکیشن کار می کند.
می توانید یکی از سایت های مشتریان ما که توسط متخصصان برنامه نویسی و طراحی وب سایت امپریال نوشته شده است را مشاهده نمایید و تفاوت آن ها را دریابید. این تخصص یعنی طراحی وب اپلیکشن های منحصر به فرد یکی از برتری های امپریال برند در طراحی و راه اندازی کسب و کارهای دیجیتال و طراحی سایت است.
چک لیست سئوی خارجی سایت:
-
لینک بیلدینگ و بک لینک سازی Backlinks
-
فعالیت در شبکه های اجتماعی
-
روابط عمومی یا Public Relation
-
جلب اعتماد گوگل
که در مورد قسمت اول و بک لینک سازی و لینک بیلدینگ بارها در مقاله های قبلی سخن گفته ایم و نحوه صحیح بک لینک سازی را آموزش داده ایم ولی این بار نیز به طور خلاصه نظر شما را در این مورد به نکات زیر جلب می کنیم:
-
حتماً سعی نمایید از وب سایت های معتبر لینک دریافت نمایید.
-
به خاطر داشته باشید خرید بک لینک کاری بسیار اشتباه و خطر آفرین است.
-
حتماً از سایت هایی که DA و PA بالایی دارند لینک دریافت نمایید.
-
به اشتراک گذاری مطالب دیگران و لینک دادن به آن ها در وب سایت خود علاقه نشان دهید اینکار موجب می شود دیگران نیز به شما لینک دهند.
-
شبکه سازی و یا لینک سازی خارجی کاری زمانبر است پس فکر نکنید در بازه زمانی کوتاه بی نهایت لینک ی توانید به وب سایت خود ارجاع نمایید.
-
رپورتاژ آگهی یکی از اصولی ترین راهکارهای دریافت لینک است. پس یا برای آن هزینه کنید و بهبود جایگاه خود و سئو، بودجه بندی نمایید و یا از دیگران بخواهید این کار را به صورت رایگان برای شما انجام دهند یعنی به وب سایت های معتبر و خوب در حوزه کسب و کار خویش ایمیل بزنید و به آن ها بگویید حاضرید به صورت رایگان برای آن ها محتوا بنویسید و در ازای آن، سایت مورد نظر به شما لینک بدهد.
-
سعی کنید حتماً از کلمات کلیدی مهم و مورد نظر خویش که برای شما بسیار مهم است و همینطور برای مخاطبان تان ارزشمند است، لینک سازی خارجی را شروع نمایید.
-
فعالیت در شبکه های اجتماعی یا Social Marketing
استراتژی فعالیت در شبکه های اجتماعی باید متناسب با اهداف کسب و کار شما و همچنین شناسایی درست مخاطبان در این مورد انتخاب گردد. نباید در مرحله اول فکر کنید که در تمامی شبکه های اجتماعی حضور داشته باشید بلکه باید در شبکه های اجتماعی که برای شما و کسب و کارتان مناسب تر است و علاوه بر آن مخاطبان هدف شما با احتمال بیشتری در آن حضور دارند، حضور داشته باشید البته نکته مهم و حائز اهمیت در این مورد آن است که مخاطبان شما در راستای اهداف کاری و کسب و کاری در این شبکه ها حضور دارند و از این شبکه ها استفاده می کنند و نکته دیگر آن است که با نگاهی هوشمندانه به انتخاب و استفاده از این ابزار دست یابید چون هر کدام از این ابزارهای شبکه های اجتماعی خصوصیات خاص خود را در جهت ارتباط سازی با مخاطبان برای شما به همراه دارند. به طور مثال توییتر یکی از شبکه های اجتماعی مبتنی بر متن است و یا لینکدین شبکه ای اجتماعی برای نشان دادن مناسب تخصص شماست، این شبکه پر است از انسان ها و مخاطبین متخصص که هر کدام می توانند به درستی شما را به دیگران معرفی نمایند و هیچگاه فقط به محبوبیت این شبکه ها در فضای لوکال خود فکر نکنید مثلاً شبکه های اجتماعی مانند فیسبوک و گوگل پلاس، شبکه های بسیار کارآمدی هستند که حضور درست در آن ها برای موتورهای جستجو بسیار با اهمیت است و حتی حضور در آن ها بسیار با اهمیت تر از تلگرام است که در ایران بسیار محبوب است و نکته آخر هیچگاه از یک نوع محتوا برای تمامی کانال های ارتباطی مبتنی بر شبکه های اجتماعی استفاده نکنید.
با استفاده درست از کانال های ارتباطی اجتماعی می توانید به بهبود جایگاه خویش در موتورهای جستجو و سئوی سایت خویش کمک نمایید. برای اینکه بیشتر در این مورد بدانید، می توانید به مقاله های زیر مراجعه نمایید. این مقاله ها می تواند به شما بسیار کمک نماید و برایتان مفید باشد.
- برندینگ در شبکه های اجتماعی
- شبکه های اجتماعی در بازاریابی دیجیتال
- اشتباهات رایج در شبکه های اجتماعی
- چگونه یک اینستاگرام حرفه ای داشته باشیم؟
- چگونه یک صفحه بیزنسی عالی در فیس بوک ایجاد کنیم؟
- صفحه کسب و کار خود را در فیس بوک چگونه حرفه ای کنیم؟
- بازاریابی ویروسی چیست؟
- محتوای بازاریابی شبکه های اجتماعی چگونه باید باشد؟
- بازاریابی شبکه های اجتماعی
- 10 قدم در خلق و طراحی استراتژی بازاریابی دیجیتال
-
روابط عمومی و نقش آن در بهینه سازی سایت (سئو)
روابط عمومی یا (Public Relation (PR یکی از آن مواردی است که امروزه نبود و جای خالی آن در طراحی استراتژی های بازاریابی می تواند صدمه های جبران ناپذیری به برند و استراتژی های بازاریابی شما وارد نماید.
روابط عمومی یعنی ایجای ردپای برند یا Brand Footprint در قدم نخست، یعنی آنکه شما بتوانید با مخاطبان بیشتری که در رسانه های معتبر به دنبال شما هستند ارتباط برقرار کنید و در ذهن مخاطبان از برند خویش یک برند معتبر بسازید و در قدم آخر ایجاد یک تخصص کارآمد در جهت معرفی شما به یک کسب و کاری است که با تخصص و دانش خویش می تواند در شرایط زندگی مخاطبان و بهبود آن اقدام نماید. بسیاری از مردم روابط عمومی را با رپورتاژ اشتباه می گیرند؛ در صورتی که رپورتاژ آگهی جزء کوچکی از روابط عمومی است و شما برای حضور قدرتمند در رسانه ها به افراد و تیم های متخصصی نیاز دارید که با طراحی کمپین های بازاریابی رسانه ای آشنا باشند که این افراد بتوانند به درستی شما را در جهت حضور قدرتمند در رسانه هایی که می تواند به شما کمک فراوانی رسانند، راهنمایی کنند.
امپریال برند با داشتن بخش تخصصی روابط عمومی و متخصصین PR در درون سازمان خویش که با بیش از 17000 رسانه و خبرنگار داخلی و خارجی در ارتباط هستند می توانند مانند بسیاری از کسب و کارها و پروژه های موفق دیگر به شما نیز یاری رسانند. برای کسب اطلاعات بیشتر به آدرس ایمیل INFO@IMPBRAND.COM، ایمیل و درخواست خود را ارسال نمایید و یا با شماره تماس 22057358-021 تماس حاصل نمایید.
-
جلب اعتماد گوگل
برای اینکه بتوانید اعتماد گوگل را به سایت خویش بیشتر نمائید علاوه بر رعایت تمامی اصول مطرح شده سئو در قسمت های قبل در راستای بهینه سازی داخلی و بهینه سازی خارجی سایت خویش باید با الگوریتم های معرفی شده گوگل بیشتر آشنا گردید در ادامه به بررسی این الگوریتم ها خواهیم پرداخت.
7- نگاهی به الگوریتم های گوگل برای ایجاد و طراحی استراتژی های بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO)
یک سئوکار حرفه ای باید اطلاعات کاملی درباره الگوریتمهای گوگل داشته باشد و اخبار بهروزرسانیهای جدید گوگل را دنبال کند. در اینجا الگوریتم های مهم گوگل تا سال 2018 را به شما معرفی می کنیم.
الگوریتم Hilltop یا تپه گوگل (2003)
الگوریتم هیلتاپ یا تپه گوگل در سال 2003 معرفی شد و از همان زمان تا الان تأثیرات غیر قابل انکاری روی نتایج جستجو داشته است. هدف الگوریتم هیلتاپ گوگل چه بود؟ هدف این الگوریتم شناسایی سایتهای مرجع و دایرکتوری های معتبری بود که به سایتهای کوچک دیگر لینک داشتند. فایده شناسایی دایرکتوری های معتبر چه بود؟ با شناسایی دایرکتوری های معتبر فرصت خوبی در اختیار سایتهای کوچکی که در آنها لینک داشت، قرار میگرفت تا بتوانند جایگاه خوبی در گوگل کسب کنند.
برخی از این دایرکتوری های معتبر عبارتند: از Yahoo ،Dmoz و Wikipedia گوگل با استفاده از این دایرکتوریها توانست سایتهای معتبر دیگر را هم شناسایی کند.
الگوریتم پاندا (Panda) گوگل (2011)
الگوریتم پاندای گوگل روی محتوای متنی صفحات حساس است و متن های کپی شده، پر از تبلیغات و محتواهای بی کیفیت او را به شدت عصبانی می کند. در صورتی که مورد خشم پاندا قرار گرفتید و جریمه شدید، با اصلاح و بهروزرسانی صفحات ضعیفتان میتوانید شانس این را داشته باشید که جایگاه قبلیتان را پس بگیرید.
الگوریتم پنگوئن (penguin) گوگل (2012)
این الگوریتم یک سال بعد از پاندا به گوگل اضافه شد و وظیفه آن مبارزه با لینک سازی اسپم است. با ظهور الگوریتم پنگوئن گوگل، سایتهایی که بک لینک های انبوهی از سایت های بی کیفیت و اسپم دریافت کرده بودند از نتایج اولیه موتور جستجوی گوگل حذف شدند. برای اینکه توسط الگوریتم پنگوئن گوگل جریمه نشوید، همیشه از سایت های معتبر و مرتبط با موضوع سایت خودتان لینک بگیرید. اما اگر جریمه هم شدید یک راه بازگشت دارید؛ لینک سایتتان را از تمام صفحات اسپم و بی محتوا پاک کنید.
الگوریتم مرغ مگس خوار (Hummingbird) گوگل (2013)
الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل از همان زمان که آمد تحولات بزرگی را در موتور جستجوی گوگل ایجاد کرد. وظیفه این الگوریتم نشان دادن مرتبط ترین و دقیق ترین نتایج به کاربران است؛ برای همین هم به جای تمرکز روی یک کلمه کلیدی خاص، واژه های هم معنی را نیز در نظر می گیرد. بعد از اضافه شدن الگوریتم مرغ مگسخوار به گوگل، تعداد زیادی از سایت هایی که بیش از حد از یک کلمه کلیدی خاص استفاده کرده بودند، جریمه شدند و جایگاه خوبشان را در گوگل از دست دادند. این الگوریتم تحولاتی زیادی را در زمینه بازاریابی محتوا هم ایجاد کرده است و شناختن درست آن واجب است.
الگوریتم کبوتر (Pigeon) گوگل (2014)
این بار گوگل الگوریتمی را ارائه می کند که روی نتایج مرتبط با مکان (Location) تمرکز دارد. الگوریتم کبوتر گوگل برای کسب و کارهای محلی یک فرصت عالی ایجاد کرده است تا بتوانند جزء نتایج اولیه جستجوهای کاربران نزدیک به خودشان باشند. برای مثال وقتی که در گوگل جستجو کنید "کافه های نزدیک من"، فقط کافه هایی که در مناطق نزدیک به شما نشان داده میشود.
الگوریتم رنک برین (RankBrain) گوگل (2016)
گوگل در سال 2016 الگوریتم دیگری را با نام رنک برین معرفی کرد که از نظر بررسی و تفسیر کلمات هممعنی مشابه الگوریتم مرغ مگسخوار عمل میکند، اما بسیار پیچیده تر و پیشرفته تر است. تمرکز اصلی الگوریتم رنک برین تجربه کاربری یا UX است و می توان ادعا کرد که نرخ پرش سایت، نرخ بازگشت صفحات، مدت زمان حضور کاربران در صفحات، نرخ کلیک (CTR) در نتایج جستجو و... از معیارهای مهم برای الگوریتم رنک برین هستند.
الگوریتم فِرِد (Fred) گوگل (2017)
فِرِد نام الگوریتم دیگر گوگل است که وظیفه آن تمرکز روی حجم تبلیغات موجود در سایت و لینکهای خارجی است. این الگوریتم محتوای صفحات را بررسی میکند و تعداد لینک های خارجی موجود در هر بخش را اندازه می گیرد؛ اگر صفحه مورد نظر دارای محتوای بی کیفیت باشد و در آن از تعداد زیادی لینک خارجی استفاده شده باشد، در برابر جریمه الگوریتم فرد قرار می گیرد. سایتهای تبلیغاتی که نگران این الگوریتم هستند باید دقت کنند که اگر محتوای صفحاتشان از استاندارد یا کیفیت لازم برخوردار باشد، با وجود لینک دادن به سایتهای خارجی جریمه نخواهند شد؛ پس اولویت با کیفیت محتواست.
الگوریتم پارافریسینگ (Paraphrasing) گوگل (2018)
مدت زیادی از معرفی این الگوریتم نمیگذرد اما همین الان هم میتوان نتایج شگفتانگیز آن را هنگام جستجو در گوگل مشاهده کرد. کار الگوریتم Paraphrasing این است که محتوای سایت را خلاصه می کند و برای کاربرانی که از گوگل سؤال پرسیده اند، نمایش می دهد. من هنوز سایت های فارسی را که به این شکل توسط الگوریتم Paraphrasing شناسایی شوند ندیدهام، اما در مورد سایت های انگلیسی، محتواهایی که بیشتر حالت پرسش و پاسخ دارند مورد توجه الگوریتم پارافریسینگ قرار می گیرند.
شناسایی و کارکردن در راستای این الگوریتم ها به شما این امکان را می دهد که بتوانید عواملی که به سئوی سایت شما لطمه می زند را شناسایی کنید و علاوه بر آن به بهبود جایگاه خویش در موتورهای جستجو کمک نمایید. این الگوریتم ها کاملاً بر اساس معیارهای محاسباتی و ارزشی موتورهای جستجو چه در جهت خودشان و چه در جهت مخاطبانشان طراحی گردیده است. با شناسایی هر چه بهتر این الگوریتم ها می توانید به عوامل زیر دست یابید:
-
افزایش Time on Site یا زمان حضور مخاطبان در وب سایت:
شما هم مانند مشتریان خود دوست دارید در هر لحظه ای که به اطلاعات مورد نیاز خویش نیاز دارید و در هر موردی به وب سایتی مراجعه نمایید که بتواند به درستی پاسخ و راه حل مشکل شما را ارائه دهد. این یعنی استفاده از تمامی موارد بیان شده در جهت طراحی سایت، برنامه نویسی مناسب برای وب سایت، استفاده از المان های هویت برند در تمامی صفحات، استفاده از المان های تصویری و بصری و فیلم و .... در جهت رفع مشکل مخاطب. به طور مثال شخصی که می خواهد در مورد مشکل جای پارک در خیابان میرداماد و پارکینگ های موجود در این خیابان و فاصله ها تا محل قرار خود را بداند، دقیقاً به دنبال رفع مشکل خود است و شما هم دقیقاً کسی هستید که در این خیابان پارکینگ دارید، نمی توانید با نوشتن محتوایی در مورد مشکلات ترافیکی کلان شهر تهران، او را متقاعد کنید که از خدمات پارکینگ شما استفاده نماید.
-
نرخ پرش یا Bounce Rate:
نرخ پرش یکی از عوامل موثر در سئوی سایت شماست. نرخ پرش یعنی کاربر بدون آنکه به صفحات دیگر سایت شما برود، سایت شما را می بندد. این یعنی آنکه وب سایت شما یا نتوانسته مشکل او را حل کند و یا از لینک سازی داخلی مناسبی استفاده نکرده اید و یا محتوای بی کیفیت به او نشان داده اید و یا المان های بصری جذابی استفاده نکرده باشید و شاید بسته به کسب و کار شما دلایل دیگر نیز بتوان برای این امر بر شمرد ولی آنچه مهم است شما باید کاری بکنید که میزان نرخ پرش شما کاهش یابد. الیته دقیقاً نمی توان گفت بازه مناسب برای نرخ پرش چه درصدی است زیرا به بساری از المان های دیگر و دسته بندی کسب و کار دیجیتالی شما بستگی دارد ولی می توان گفت نرخ پرش بین 30% تا 50%، را می توان به صورت عمومی، نرخ پرش مناسبی دانست. حتماً در مقاله ای جداگانه به بررسی این عامل و چگونگی برطرف سازی آن با استفاده از ابزار گوگل آنالیتیکس خواهیم پرداخت.
-
نرخ کلیک یا CTR:
یعنی افزایش میزان کلیک بر روی لینک سایت شما به نسبت میزان تأثیرگذاری آن. اگر شما توانسته باشید به دلیل رقابت کم و چگالی کمتر یک کلمه کلیدی رتبه مناسبی را به دست آورده باشید ولی نتوانید مخاطبان را مجاب کنید که بر روی لینک شما کلیک نمایند، در حقیقت نرخ کلیک یا CTR خود را کاهش داده اید. اینجاست که می توانید نقش یک عنوان مناسب و جذاب را برای افزایش توان خود در بهینه سازی موتورهای جستجو و سئو درک نمایید و متوجه گردید که چرا در این مقاله به جزئیات هر چه تمام تر بر نقش شناساسایی رفتار مصرف کننده، نقش کلمات کلیدی و سئو و بهینه سازی داخلی و سئو و بهینه سازی خارجی سایت و عوامل مؤثر بر سئوی سایت پرداختیم.
8- گوگل آنالیتیکس Google Analytics و نقش در آن در سئو
گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) یکی از ابزارهای مهم و پرکاربرد گوگل است. با استفاده از گوگل آنالیتیکس میتوانید اطلاعاتی راجع به کاربران ( جنسیت، سن، محل زندگی، مدت زمان ماندن در سایت و... )، آماردقیق ترافیک سایت، نحوه ورود کاربران به صفحه، صفحاتی که کاربران بعد از ورود به سایت شما بازدید کردهاند، نرخ تبدیل کاربران به مشتری و اطلاعات دیگر را بهدست آورید.
بهتر است صحبت را در اینجا در مورد گوگل آنالیتیکس کوتاه کنم و به شما مژده بدهم که به صورت رایگان و به صورت کاملاً کاربردی بتوانید تمامی جزئیات این ابزار مهم گوگل را بشناسید. حتماً می پرسید چطور؟
تیم آموزشی امپریال برای اولین بار در ایران کامل ترین آموزش ویدئویی و آنلاین را با تمامی جزئیات برای شما با کیفیتی عالی تهیه کرده است که به شما این امکان را می دهد در زمینه استفاده از ابزار گوگل آنالیتیکس متخصص شوید و علاوه بر آن تمامی دوره را دانلود نمایید.
شما هم می خواهید در این دوره آموزشی منحصر به فرد شرکت نمایید بر روی لینک زیر کلیک نمایید:
-
کلام آخر:
سئو و بهینه سازی موتورهای جستجو فرایندی است زمانبر و طولانی که به شما این امکان را می دهد در تمامی مراحل جذب مخاطبان، بازگشت و نگهداری مخاطبان و تبدیل آن ها به مشتریان، قدرت بسیار زیادی را داشته باشید و در این مقاله به صورت کامل و حرفه ای به شما مواردی را بیان کردیم که می توانید نه تنها با استفاده از آنها به بهینه سازی سایت خویش پرداخته بلکه به عنوان یک بازاریاب دیجیتال به فرایند بازاریابی دیجیتال و برندینگ دیجیتال خود نیز کمک نمایید. شما به یاد داشته باشید که شما به عنوان یک دیجیتال مارکتر حرفه ای می بایست تمامی کارهایی که می تواند پیام ارزشی مناسب شما در زمان درست به مخاطبان هدف درست خود برسانید استفاده نمایید. تولید محتوای بازاریابی حرفه ای، استفاده از قدرت روابط عمومی، استراتژی مناسب در حضور برند در شبکه های اجتماعی و استراتژی توزیع محتوا در جهت محبوبیت در گوگل و سایر موتورهای جستجو به شما این امکان را می دهد که محبوب موتورهای جستجو و محبوب مخاطبین بازار هدف گردید. رعایت تمامی اصول مطرح شده در این مقاله موجب خواهد شد که کسب و کار دیگری مانند شما نیز به جرگه کسب و کارهای حرفه ای در دنیای دیجیتال تبدیل گردد و این همان رسالت " امپریال برند " است که به علاقه مندان و کسب و کارهای این مرز و بوم کمک نماید تا بهترین و اثرگذارترین راه را برای موفقیت خویش در دنیای دیجیتال به دست آورند. این همان شعار امپریال برند است که با ما خالق استانداردهای طلایی کسب و کارتان باشید.
اگر شما هم علاقه مند به کسب دانش بیشتر در راستای بازاریابی دیجیتال و دیجیتال مارکتینگ، برندینگ دیجیتال و تمامی ابزارهای آن نظیر سئو و بهینه سازی موتورهای جستجو و سئو هستید، می توانید با ورود به این قسمت دوره های آموزشی از آخرین دوره های برگزار شده ما مطلع گردید و برای تبدیل شدن به یک دیجیتال مارکتر حرفه ای، قدم های محکمی را بردارید.
مثل همیشه بسیار خرسند خواهیم شد که برای ارتباط با من و سایر کارشناسان دیگر امپریال برند، در زمینه های برنامه نویسی، طراحی وب سایت، تولید محتوا، بازاریابی دیجیتال، برندینگ دیجیتال، بازاریابی شبکه های اجتماعی، طراحی موشن گرافی و تیزر، طراحی کمپین های روابط عمومی و بسیاری از خدمات دیگر با شماره تماس 22057358-021 ، تماس حاصل نمائید. ما مشتاقانه آماده کمک رسانی و خدمت رسانی به شما هستیم.