همانطور که در مقاله "نقش شبکه های اجتماعی در بازاریابی دیجیتال" گفتیم، امروزه با گسترش دیجیتال و اینترنت، توجه اکثر کمپانی های بزرگ کامپیوتری و اینترنتی به ارائه خدمات شبکه های اجتماعی، رسانه های گروهی، پورتال های وب و... جلب شده است. برنامه نویسان وب و اپلیکیشن، این روزها بسیاری از هزینه و انرژی خود را صرف تاسیس و راه اندازی شبکه های اجتماعی کرده اند.
تعدد و ویژگی های مختلف شبکه های اجتماعی باعث شده که هر کسی با توجه به علایق، نیازها، سلایق و... به یک یا چند شبکه اجتماعی علاقه مند باشد و در این شبکه های اجتماعی فعالیت کنند. گستره و جذابیت های هر یک از این شبکه های اجتماعی باعث شده که مردم با هر سن و سال، جنسیت، نژاد، عقاید و... حتی برای پر کردن اوقات فراغت دست به دامان این شبکه های اجتماعی شوند و محبوبیت و مقبولیت هر یک از این شبکه های اجتماعی به نوبه خود سبب شده است که کسب و کارها و برندهای مختلف در هر زمینه ای برای بازاریابی، تبلیغات، شناختن خود به مخاطبان، عرصه محصولات و خدمات و... فعالیت های عظیمی را در این شبکه های اجتماعی متمرکز کنند.
تمامی این مسائل سبب می شوند که بازاریابی شبکه های اجتماعی نیازمند یک استراتژی و نقشه راهی باشد که این امر جز با مشورت با مشاوران خبره حوزه بازاریابی دیجیتال ممکن نیست.
متخصصان حوزه دیجیتال مارکتینگ در "امپریال" با تکیه بر تجربه و دانش خود، آماده اند تا کسب و کارهای کوچک و بزرگ را در زمینه بازاریابی شبکه های اجتماعی یاری رساند.
ما در این مقاله قصد داریم که استراتژی بازاریابی شبکه های اجتماعی را بررسی کنیم تا کسب و کارها مختصری راجع به این شیوه از بازاریابی بدانند. با ادامه این مقاله جذاب با ما باشید.
مزیت بازاریابی شبکه های اجتماعی
ویژگی بارز و محسوس شبکه های اجتماعی، رایگان بودن و ارزان بودن بازاریابی در این رسانه های گروهی است. فعالیت های بازاریابی در شبکه های اجتماعی قطعا یکی از بی ضررترین شیوه های بازاریابی برای هر کسب و کاری است.
مزیت دیگر بازاریابی شبکه های اجتماعی، همه گیر بودن این رسانه های جمعی است. طبق آخرین نظرسنجی ها، امروزه هر فرد در پنج شبکه اجتماعی عضویت دارد و روزانه حدود ۱ ساعت و ۴۰ دقیقه از زمان خودش را صرف چک کردن پست های شبکه های اجتماعی می کند!
موضوع دیگر بالا بودن نرخ استفاده در بین جوانان 16 تا 25 سال است. بنابراین برندهایی که بازار هدفشان، جوانان و نوجوانان است، حتما باید نگاه ویژه ای به بازاریابی شبکه های اجتماعی داشته باشند. همچنین این آمار نشان می دهد که در آینده نه چندان دور، با توجه به رشد سنی این جامعه آماری، شبکه های اجتماعی و بازاریابی در این شبکه ها، بسیار مهم تر از حال خواهد شد.
محتوای بازاریابی شبکه های اجتماعی
در مقاله قبل از لزوم و چرایی بازاریابی شبکه های اجتماعی سخن گفتیم و نتایج این نوع از دیجیتال مارکتینگ را برشمردیم. اینک موضوع اصلی محتوای بازاریابی در شبکه های اجتماعی یا رسانه های گروهی است؛ یعنی در واقع چه نوع محتوایی با چه معیارها و استانداردهایی می تواند بیشترین تاثیر را در بازاریابی شبکه های اجتماعی داشته باشد.
محتوای بازاریابی شبکه های اجتماعی باید در ابتدا به گونه ای باشد که برند کسب و کار شما را به مخاطب بشناساند. در واقع آشنا ساختن مخاطب با برند باید در اولویت محتوای بازاریابی شبکه های اجتماعی برند شما باشد.
در ثانی، محتوای بازاریابی شبکه های اجتماعی باید به گونه ای جذاب و خلاق باشد که باعث افزایش بازدید و ترافیک وب سایت کسب و کار شما شود. موضوعی که می تواند به سئوی سایت شما هم کمک کند. همچنین با انجام یک سری از اقدامات در شبکه های اجتماعی نیز می توانید باعث بهبود سئوی سایت کسب و کارتان شوید که توسط کارشناسان این حوزه صورت می گیرد.
ویژگی های محتوای بازاریابی شبکه های اجتماعی
1- فقط به فکر فروش محصول یا ارائه خدمت نباشید
هم از لحاظ روانشناسی و هم طبق نظرسنجی های انجام شده، کسب و کارهایی که صرفا در محتوای بازاریابی شبکه های اجتماعی خود، از محصول یا خدمت برند خود صحبت می کنند، نتیجه عکس خواهند گرفت.
2- جذابیت در نوشتار و عکس
شما در شبکه های اجتماعی اصولا یک عکس یا ویدئو دارید با یک توضیح نوشتاری، از این رو، انتخاب عکس جذاب و ویدئوی دیدنی به همراه یک متن دقیق و جامع، می تواند موجب شکل گیری یک محتوای بازاریابی خوب شود.
3- استفاده از هشتگ
هشتگ ها می توانند محتوای شما را در بین محتواهای هم موضوع قرار دهند. استفاده به جا و مناسب از هشتگ ها قطعا به شما کمک خواهند کرد.
4- استفاده از لینک مقالات وب سایت
شما در بعضی از شبکه های اجتماعی امکان گذاشتن لینک دارید. این موضوع فرصت مناسبی برای این موضوع است که کاربر را به صفحات وب سایتتان هدایت کنید و باعث بهبود سئوی سایتتان شوید.