10 قدم در خلق استراتژی و مدیریت بازاریابی دیجیتال
گسترش و پیشرفت روز افزون تکنولوژی بخصوص در زمینه دیجیتال و اینترنت، این ضرورت را ایجاد نموده که تمام صاحبان کسب و کارها و اشخاص حقیقی و حقوقی به فکر خلق استراتژی و مدیریت بازاریابی دیجیتال باشند. اما بدون شک بدون داشتن تجربه و برنامه ای کامل و جامع در حوزه بازاریابی دیجیتال، هیچ ارتباط موثری بین صاحبان کسب و کار و مشتریان ایجاد نمی شود.
داشتن نگاه ویژه سایر رقبا به مسئله بازاریابی دیجیتال و گستردگی این حوزه، این نیاز را ایجاب می کند که برای داشتن یک بازاریابی دیجیتال قوی باید از متخصصان این حوزه کمک گرفت. "امپریال"، با کارنامه ای درخشان در حوزه برندینگ و بازاریابی دیجیتال، سال هاست که کسب و کارها و برندهای بزرگ و موفقی را در زمینه بازاریابی دیجیتال کمک می کند.
ما در ادامه این مقاله قصد داریم به بررسی لزوم بازاریابی دیجیتال و تشریح 10 قدم برای خلق استراتژی بازاریابی دیجیتال و مدیریت آن بپردازیم.
لزوم بازاریابی دیجیتال
بازاریابی از گذشته های دور تا به الآن، همواره مورد توجه فروشندگان کالا و محصول یا ارائه دهندگان خدمات بوده است. واضح است که بدون بازاریابی، امکان آشنایی عمده مردم با برند و کسب و کار شما وجود نخواهد داشت و هیچکس حوزه فعالیتی شما را نخواهد فهمید برای خرید محصولات یا استفاده از خدمات برند شما مشتاق نخواهد شد.
در گذشته، حوزه بازاریابی برند ها و کسب کارها تنها محدود به پخش کاتالوگ ها و بروشورهای تبلیغاتی، تبلیغات رادیویی و تیزرهای تبلیغاتی تلویزیونی می شد. امروزه با پیشرفت رسانه های جمعی، اگر اهمیت و تاثیر بازاریابی دیجیتال و تبلیغات اینترنتی از روش های سنتی بازاریابی و تبلیغات بیشتر نباشد، به طور قطع و یقین کمتر نیست؛ چرا که با توجه به آمارها و اطلاعات منتشر شده، امروزه میلیونها نفر در سراسر جهان برای انجام کارهای خود، رفع نیازهای خود، خرید کالا و محصولات، تحقیق و پژوهش و حتی برای اوقات فراغت و سرگرمی از اینترنت استفاده می کنند.
از این رو، برای هر برند و کسب و کاری لازم و ضروری است که در فضای اینترنت و بستر وب سایت ها که متدهای بازاریابی جدید هستند، برند و کسب و کار خود را تبلیغ و معرفی کنند.
اما برای اینکه کسب و کار و برند شما بیشترین سود را از بازاریابی دیجیتال ببرد و این هزینه و زمان صرف شده به هدر نرود، باید که با مشاورین حوزه بازاریابی دیجیتال مشورت کنید و با همفکری کارشناسان، استراتژی و برنامه ای مشخص را برای بازاریابی دیجیتال برند و کسب و کارتان مشخص کنید.
اما برنامه ریزی بازاریابی دیجیتال برند و کسب و کار را می توان در 10 قدم بررسی و اجرا کرد.
10 قدم در بازاریابی دیجیتال
1. مشخص کردن هدف برند یا کسب و کار
شما باید برای آینده فعالیت برند یا کسب و کارتان هدف تعیین کنید. این اهداف را می توان به سه دسته اهداف کوتاه مدت، اهداف میان مدت و اهداف بلند مدت تقسیم کرد. البته باید هر کدام از این اهداف را با توجه به پتانسیل و خصوصیات بالقوه کسب و کار مشخص کرد و برنامه رسیدن به تک تک این اهداف را نیز مشخص کرد. لازمه این تعیین اهداف، شناخت جزئیات کسب و کار خود و رقباست که این موضوع به تبع ورود کارشناسان حوزه بازاریابی دیجیتال را می طلبد.
2. ترسیم کردن آینده کسب و کار (چیزی که قرار است بشوید)
با توجه به اهداف مشخص شده در گام اول، باید آینده برند یا کسب و کارتان را مشخص و به نوعی ترسیم کنید. شما باید با توجه به برنامه ریزی های بازاریابی دیجیتال برای مثال آینده برند و کسب و کارتان را برای دو سال بعد ترسیم کنید؛ اینکه وضعیتتان در بین کسب و کارهای رقیب چگونه خواهد بود، نرخ جذب مشتریان کسب و کارتان چقدر خواهد بود، کدام محصول یا خدمت را ارائه خواهید کرد و ...
هرچه در برنامه ریزی خود دقیق تر باشید و با علم و تجربه بیشتری اقدام به تبیین استراتژی بازاریابی دیجیتال برند خود کنید، آینده ترسیمی برندتان واضح تر و مشخص تر خواهد بود.
3. استراتژی برندهای رقیب را در حوزه بازاریابی دیجیتال بشناسید.
امروزه پیشرفت اینترنت، این امکان را در اختیار تمامی کسب و کارها قرار می دهد که کسب و کار های رقیب را رصد کنند، میزان موفقیت آنها را بسنجند، وضعیت کسب و کار خود را با آنها مقایسه کنند، نقاط ضعف و نقاط قوت برندهای رقیب را بشناسند و به استراتژی بازاریابی دیجیتال برندهای رقیب پی ببرند.
هر کسب و کاری که در این زمینه بتواند بهتر عمل کند، می تواند که برنامه ریزی و استراتژی بازاریابی دیجیتال خود را به گونه ای رقم بزند که بتواند برند خود را در میان برندهای رقیب بیشتر و بهتر به مخاطبان بازار هدف بشناساند و در نتیجه وضعیت تجاری خود را بهبود ببخشد.
البته ذکر این نکته حائض اهمیت است که شناخت استراتژی و برنامه های برندهای رقیب در حوزه بازاریابی دیجیتال برای تقلید از این برنامه ها نیست، زیرا همانطور که گفته شد برنامه و استراتژی هر برند و کسب و کار با توجه به توانمندی ها و موجودی های آن کسب و کار به طور کلی متفاوت از برنامه و استراتژی هر کسب و کار دیگر است.
ادامه این مقاله جذاب را اینجا بخوانید: 10 قدم در خلق استراتژی و مدیریت بازاریابی دیجیتال؛ بخش دوم
.