اینفلوئنسر کیست؟ اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟
اینفلوئنسر کسی است که سه ویژگی زیر را دارا باشد
• قدرت تأثیر گذاری بر تصمیمات دیگران را داشته باشد به دلیل داشتن کاریزما، اقتدار، دانش، موقعیت و یا ارتباط صحیح با مخاطبان خود.
• او فردی است که میتواند باعث شود دیگران نظرات او را به طور جدی دنبال کنند.
• باید این نکته را ذکر کنیم که این افراد تنها ابزاری برای بازاریابی نیستند، بلکه بیشتر بر روابط اجتماعی تمرکز می کنند و از طریق آن به اهداف بازاریابی نیز دست می یابند.
معیار اینفلوئنسر بودن یک شخص یا حساب کاربری چیست؟
اگر بخواهیم از نظر محتوای آنها را تفکیک کرده و در دیجیتال مارکتینگ خود استفاده کنیم
آیا میتوانم به هر اینفلوئنسری اعتماد کنم؟ چگونه اینفلوئنسر مورد نظر خود را برای بازاریابی پیدا کنم؟
پس در نتیجه می توان گفت که اینفلوئنسر فردی است که به دلیل اقتدار و شهرت خود در یک جامعه می تواند بر مخاطب تاثیرات قابل توجهی داشته باشد و به نوعی گرایشات یک دنبال کننده و مخاطب را تغییر دهد. این نوع بازاریابی از فعالیت های افراد مشهور مانند بازیگران و خوانندگان نشات گرفته شده است.
به طور دقیق تر یک روش بازاریابی معمول که برند ها برای معرفی محصولات خود از این طریق استفاده می کردند و اکنون در بستر دنیای دیجیتال از طریق شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام و ... حالتی جدید تر و مدرن پیدا کرده است.
الگوریتم در اینستاگرام از جمله مباحث مطرح روز است. در واقع شناخت الگوریتم اینستاگرام در کنار تبلیغات اینستاگرام از جمله مباحث پر اهمیت است. الگوریتم ها همان فاکتور هایی هستند که چه در سئو و چه در شبکه های اجتماعی تعیین می کنند که چه کسانی محتوا شما را رویت کرده و چه کسی محتوای شما را نمی بینند.
از صفر تا صد شناسایی الگوریتم جدید اینستاگرام
در طول دهه گذشته، ما شاهد رشد اهمیت رسانه های اجتماعی در جهان بوده ایم به طوری که We are Social در ژانویه 2019 گزارش داده است که 3.484 بیلیون نفر به طور فعال از رسانه های اجتماعی استفاده می کنند که حدود 45% جمعیت جهان است.
اینفلوئنسر های رسانه های اجتماعی افرادی هستند که دانش و تخصص خود را در مورد موضوع خاصی به اشتراک می گذارند و از این طریق شهرت نیز کسب کرده اند. آنها به طور منظم در رابطه با موضوع کانال و یا صفحه شخصی خود محتوایی را تولید و پست می کنند. افرادی که به دنبال جواب سوال های خود هستند با استفاده از این محتوا به سمت اینفلوئنسرها جذب می شوند.
اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟
در سطح مفهومی، بازاریابی اینفلوئنسر زیر بخش بازاریابی دیجیتالی یا دیجیتال مارکتینگ، در رسانه های اجتماعی است. کاربر و اینفلوئنسر در رابطه ای صمیمی و نزدیک قرار دارند و در این میان خدمات یا محصولی ارائه می شود که یک فرد متخصص آن را پشتیبانی می کند، در نتیجه ارائه این محصول یا خدمت با نظر یک اینفلوئنسر می تواند بسیار مورد قبول واقع شود.
اینفلوئنسرها از اعتماد به نفس بالایی بر خوردار هستند که معمولا اظهارات آن ها بر مخاطب تاثیر می گذارد و هنگامی که آنها چیزی (خدمات/محصول) را پیشنهاد یا توصیه می کنند، انتظار می رود که مخاطبان شبکه اجتماعی تبدیل به مشتریان بالقوه برند مذکور خواهند شد.
تبلیغات در اینستاگرام به روش اسپانسری یا تبلیغات اسپانسری اینستاگرام یکی از جدیدترین امکانات در اینستاگرام است که فکر و ذهن خیلی ها را به خود منعطف کرده است. گزینه promote که پایین پست های پیج بیزینسی شما قرار دارد، راه ورود به این تبلیغات است.
تبلیغات در اینستاگرام به روش اسپانسر
شما در سال 2014 می توانستید به راحتی در اینستاگرام مطرح شوید. اگر پست های شما متفاوت بود یا ظاهری جذاب داشتید، پس به احتمال قوی یک اینفلوئنسر مطرح و معروف می شدید. در حالی که امروز با رشد تعداد افرادی که در این راه قدم می گذارند رقابت به شدت در این زمینه افزایش یافته است.
امّا معیار های یک اینفلوئنسر شدن چیست؟ در بخش بعدی این مقاله نکات را مطرح خواهیم کرد که ویژگی های چنین فردی را به خوبی مشخص خواهد کرد.
معیار اینفلوئنسر بودن یک شخص یا حساب کاربری چیست؟
اگر به دنبال فردی به عنوان اینفلوئنسر برند یا شرکت خود هستید باید در انتخاب آن ها چند نکته را مد نظر داشته باشید. انتخاب اینفلوئنسر باید با دقت و عاقلانه صورت گیرد. هر اینفلوئنسر یا حساب کاربری برای برند شما مناسب نخواهد بود.
باید فردی را انتخاب کنید تا به طور واضح در ارتباط با برند یا محصول شما باشد. برای مثال، اگر محصولات آرایشی می فروشید، اینفلوئنسری که به سفر و گشت و گذار علاقمند است، مناسب برند شما نخواهد بود، حتی اگر تعداد دنبال کنندگان بالایی داشته باشد.
همچنین اینفلوئنسر شما باید فردی باشد که توسط مخاطبان کالای شما مورد تایید و احترام باشد. مهم نیست چه تعداد دنبال کننده دارد، اگر آن افراد علاقه ای به شرکت شما نداشته باشند، حمایت اینفلوئنسر آنچنان تاثیر گذار نخواهد بود.
رسوخ کردن در افکار مشتریان که از طریق یک ایده جدید، یک فرآورده جدید یا یک فایده تازه صورت گیرد متضمن یک مزیت فوق العاده است. دلیل این امر، این است که افکار دوست ندارند تغییر داده شوند.
اولین باشید!
همچنین اینفلوئنسر های بزرگی وجود دارند که برند خودشان را تولید می کنند. برای مثال برخی گیمرها طراحی خود را برای صندلی یا تی شرت مد نظر دارند. کمپانی های تولید صندلی با همکاری با این افراد می توانند توجه دنبال کنندگان را به خود جلب کنند و در نتیجه دیگر محصولاتی که ارائه خواهند کرد نیز مورد توجه قرار می گیرد.
انواع اینفلوئنسر
این دسته از افراد با توجه به دو معیار دسته بندی خواهند شد، در ابتدا می توان تعداد دنبال کننده را معیاری برای دسته بندی اینفلوئنسر ها در نظر گرفت و در نهایت این اشخاص را با توجه به محتوایی که ارائه می دهند دسته بندی کرد.
بر اساس تعداد دنبال کنندگان
• مگا - اینفلوئنسر: آنها افرادی با دنبال کنندگانی از اقشار و دسته های مختلفی هستند. به طور معمول آنها بیش از 1 میلیون دنبال کننده در شبکه های اجتماعی دارند.
• ماکرو - اینفلوئنسر: شاید بتوان گفت این دسته از افراد برای بازاریابی شرکت ها در دسترس تر باشند. رنج دنبال کنندگان آنها بین 40 هزار تا 1 میلیون نفر است.
• میکرو - اینفلوئنسر: آنها اینفلوئنسرهای از جنس افرادی هستند که روزمره می توانیم در همه جا ببینیم. اما به دلیل دانش و دوستان اجتماعی خود تبدیل به اینفلوئنسرهای مهمی شده اند. حدود 1000 تا 40 هزار نفر دنبال کننده آنها هستند.
• نانو - اینفلوئنسر: افرادی حرفه ای و متخصص که به تازگی وارد شبکه های اجتماعی شدند و دنبال کنندگانی کمتر از 1000 نفر دارند، امّا آماده اند تا دانش خود را در اختیار دیگران قرار دهند.
راهنمای کامل اینستاگرام مارکتینگ (بازاریابی اینستاگرام) برای سال 2020
اگر بخواهیم از نظر محتوای آنها را تفکیک کرده و در دیجیتال مارکتینگ خود استفاده کنیم
• بلاگر
• شخصیت شبکه های اجتماعی
• افراد مشهور
• متخصصان صنعتی
• رهبران
• برند های سبک زندگی
آیا میتوانم به هر اینفلوئنسری اعتماد کنم؟ چگونه اینفلوئنسر مورد نظر خود را برای بازاریابی پیدا کنم؟
هنگامی که به دنبال اینفلوئنسری مناسب برای شرکت و برند خود هستید نکات زیر را مد نظر داشته باشید. امپریال برند روش های زیر را برای یافتن اینفلوئنسر صحیح و موفقیت در کمپین تبلیغاتی به شما پیشنهاد می کند.
• قبل از شروع جستجو اهداف خود را بشناسید.
• بدانید از اینفلوئنسر خود چه انتظاری دارید.
• اینفلوئنسری مرتبط با خدمات و صنعت خود پیدا کنید.
• افرادی که محصولات رقبای شما را تبلیغ می کنند، بشناسید.
• اینفلوئنسرهای را پیدا کنید که مخاطبانی مشترک با شما داشته باشند.
• میزان اقتدار آنها را بررسی و درک کنید.
• نتایج خود را به پیگیری کرده و به روز رسانی کنید.
• با اینفلوئنسر خود روابط صمیمانه برقرار کنید.
• در اختیار دنبال کنندگان آنها کد های تخفیف قرار دهید.