بازاریابی شبکه های اجتماعی

بازاریابی شبکه های اجتماعی

بازاریابی شبکه های اجتماعی از مهم ترین شیوه های بازاریابی دیجیتال است. شکل گیری، پیشرفت و همه گیر شدن شبکه های اجتماعی و رسانه های گروهی، باعث شده که بازاریابی دیجیتال، بستر جدیدی تحت عنوان بازاریابی شبکه های اجتماعی برای فعالیت های خود پیدا کند.

اصل اول بازاریابی در این نکته است که هر جا که مردم باشند، کسب و کار نیز همانجاست و این روزها کجا می توان با میلیون ها نفر در ارتباط بود جز در شبکه های اجتماعی؟
با افزایش مخاطبان شبکه های اجتماعی، فعالیت بازاریابی در این کانال ارتباطی به امری حیاتی تبدیل شده است. فیس بوک (Facebook)، توییتر (Twitter)، اینستاگرام (Instagram)، پینترست (Pinterest)، ردیت (Reddit)، کورا (Quora) و لینکدین (LinkedIn) مهم ترین این شبکه های اجتماعی یا رسانه های گروهی فضای مجازی هستند که بیشترین مخاطب را به خود اختصاص داده اند. این شبکه های اجتماعی فضای مجازی در عین داشتن یک هدف مشترک که برقراری ارتباط بین تمام مردم جهان است، تفاوت های ساختاری و ظاهری بسیاری دارند که باعث شده هر شخص به یک یا چندی از این شبکه های اجتماعی علاقه مند شوند و در این رسانه های گروهی فعالیت کنند.


ما در این مقاله قصد داریم به بررسی هر یک از این شبکه های اجتماعی بپردازیم تا شما را با ویژگی ها و نقاط ضعف و قوت هر یک آشنا سازیم تا بتوانید بهترین عملکرد را در هر یک از شبکه های اجتماعی داشته باشید.

 

بازاریابی شبکه های اجتماعی چیست؟

همانطور که گفته شد، امروزه تقریبا بسیاری از مردم دنیا برای برقراری ارتباط با دوستان خود، رفع نیاز های آموزشی و پژوهشی، خرید مایحتاج زندگی یا بهره مندی از خدمات مورد نیاز و حتی برای پر کردن اوقات بیکاری خود از این شبکه های اجتماعی و رسانه های گروهی استفاده می کنند.
محبوبیت و مقبولیت هر یک از این شبکه های اجتماعی به نوبه خود سبب شده است که کسب و کارها و برندهای مختلف در هر زمینه ای برای بازاریابی، تبلیغات، شناختن خود به مخاطبان، عرصه محصولات و خدمات و... فعالیت های عظیمی را در این شبکه های اجتماعی متمرکز کنند.


امروزه دیگر همانند یست یا سی سال پیش نیست که شما برای معرفی برند خود تنها به تبلیغات رادیویی و تلویزیونی، بنرهای تبلیغاتی کنار جاده ها و بزرگراه ها یا پخش تراکت های تبلیغاتی اکتفا کنید. با گسترش لحظه به لحظه دیجیتال و اینترنت، شما باید بازاریابی ایمیلی انجام دهید، محتواهای بازاریابی خود را در وب سایتتان به اشتراک بگذارید و در شبکه های اجتماعی فعالیت مستمر و مفیدی داشته باشید.

 

حتما بخوانید : نقش شبکه های اجتماعی در بازاریابی دیجیتال


در متدهای جدید بازاریابی، این مشتری است که مشتری می آورد. از این رو، شما باید در ابتدا با برنامه ای منظم به معرفی صادقانه و تمام و کمال برند خود و محصولات یا خدمات ارائه شده کسب و کارتان بپردازید تا در ادامه این روند، مخاطبان و مشتریان شما این صداقت و حس اعتماد برند شما را به دیگران بشناسانند.
اما هر یک از این شبکه های اجتماعی، کاربران و ویژگی های مخصوص به خود را دارد. یعنی برای مثال شما نمی توانید همان گونه که در اینستاگرام به بازاریابی برند خود می پردازید، در توییتر هم موفق باشید. لازمه موفق در بازاریابی شبکه های اجتماعی ، شناخت هریک از این شبکه های اجتماعی و راه و روش استفاده از هر کدام از آنهاست.


در ادامه مقاله به بررسی جزئیات هر یک از این شبکه های اجتماعی می پردازیم:


1. فیس بوک (Facebook)

از اولین شبکه های اجتماعی که در سال 2004 میلادی آغاز به کار کرد. کاربران برای بهره‌گیری کامل از فیس‌ بوک باید در آن نام ‌نویسی کنند. پس از نام‌ نویسی، امکان ایجاد نمایه شخصی، افزودن دیگر کاربران به فهرست دوستان، فرستادن و دریافت پیام و دریافت آگاه‌ سازی از تغییرات دوستان خود فراهم می‌ شود. علاوه بر این موارد، پیوستن به گروه‌ های مورد علاقه، یافتن همکاران، همکلاسی ‌ها، پسندیدن پست‌ها، بیان دیدگاه و دسته‌بندی دوستان از امکانات دیگر این سیستم است. در ماه سپتامبر سال 2012 میلادی تعداد اعضای این وبگاه از مرز یک میلیارد نفر گذشت!


هر چند با پیدایش دیگر شبکه های اجتماعی، از میزان محبوبیت فیس بوک کاسته شد اما این شبکه اجتماعی هنوز در بین مردم جهان محبوبیت بالایی دارد. فیس بوک در عین حال که فضایی برای یافتن دوستان جدید یا قدیمی است، جایی برای تبادل نظر نیز هست که در آن افراد عقاید و نظرات خود را با هم به اشتراک و بحث می‌ گذارند.
لازم به ذکر است که اهمیت و محبوبیت شبکه‌ های اجتماعی مجازی، در آینده بیش از این هم اهمیت پیدا می‌ کند. زیرا در دنیای حقیقی هیچ‌ گاه افراد علاقه ‌مند، موضوعات مورد علاقه خود را به این گستردگی نمی ‌یافتند.

 

2. توییتر (Twitter)

توییتر (Twitter) یک شبکه اجتماعی است که در سال 2006 شکل گرفت و به کاربران اجازه می‌دهد تا در 280 حرف، پیام متنی را که توییت (Tweet) نامیده می‌شود، ارسال کنند.
توییتر با شعار "چه کار می‌کنید؟" (به انگلیسی: ?What are you doing) پا به میدان وب گذاشت و  بسیار هم موفق بود اما در ادامه این شعار توییتر به "چه چیزی در حال رخ دادن است؟" (به انگلیسی: ?What's happening) تغییر کرد. یکی از ویژگی‌های توییتر محدود بودن به تایپ تنها 280 کاراکتر است. این دو شناسه به قدری نو بود که به سرعت در بین کاربران به محبوبیّت رسید. در توییتر افزون برفرستادن نوشتار می‌توان فیلم، عکس و صدا نیز ارسال کرد.


ثبت نام در توییتر رایگان است و راه‌ های متفاوتی برای فرستادن توئیت وجود دارد و از راه موبایل هم در دسترس می ‌باشد. توییتر با فلسفه به اشتراک گذاشتن وضعیت افراد به دوستان و اطرافیانشان شروع به کار کرد اما بیشتر از این حد کاربردی شد و در خبررسانی به یک ابزار کاربردی مفید تبدیل شده ‌است.
یکی از کاربرد های جدید توئیتر استفاده از آن به عنوان یک منبع غنی علاقه ‌ها و سلیقه ‌های کاربران در کشورهای متفاوت است از این رو بسیاری از شرکت‌ های تجاری با جمع ‌آوری و حتی خرید توییت ‌های کاربران به علاقه‌ های آن‌ها پی می ‌برند و این می‌ تواند بهترین راه برای شناخت خواسته‌ های مشتریان باشد. بسیاری از شرکت ‌ها و فروشندگان با داشتن یک حساب کاربری در توییتر با مشتری ‌های خود همیشه در تماس هستند و از نظرات و پیشنهادات آن‌ها در مورد محصولات و خدماتشان بهره می ‌برند.

 

 

1 1 1 1 1

دیدگاه ها (2)

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام ببخشید من میخواستم این مطلب رو توی مقالم بکار ببرم ولی تاریخ نزدین چطور رفرنس بدم

This comment was minimized by the moderator on the site

درود بر شما هیچ مشکلی از جهت رفرنس دادن ندارید فقط کافیست مرجع قسمتهایی از مقاله که از این سایت برداشته اید و برای سئوی مقاله خود به کار برده اید را در سایت خود قرار داده و به همان صفحات در سایت امپریال برند لینک نمایید. در نهایت از شما بابت انتخاب امپریال برند سپاس گزاریم

  1. ارسال دیدگاه
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location
کد امنیتی