بونس ریت (Bounce Rate) یا نرخ پرش چیست؟

بانس ریت (Bounce Rate) یا نرخ پرش چیست؟

محاسبه نرخ Bounce Rate یکی از مفاهیم هم در سئو و دیجیتال مارکتینگ است. خوب است بدانید که، با وجود اهمیت نرخ بونس ریت (بانس ریت)، بسیاری از وب سایت‌ها مفهوم آن را به اشتباه توضیح داده‌اند و همین باعث گمراه شدن صاحبان کسب و کارها می‌شود.

ما در این مقاله قصد داریم بونس ریت ( بانس ریت ) را به طور دقیق، کامل و با درست‌ترین تعریف ممکن برایتان بیان کنیم. بنابراین پس از مطالعه مطالب این مقاله، خیالتان راحت است که می‌توانید بانس ریت وب سایتتان را به راحتی حساب کنید.

درود بر همه عزیزان امیدواریم حال شما خوب و عالی باشد، بازهم از آکادمی امپریال برند یه آموزش عالی در دنیای دیجیتال مارکتینگ برای شما داریم که کلی ازش لذت ببرید. این آموزش به واقع یکی از کاملترین آموزش ها در حوزه آموزش بانس ریت که البته بنده با نحوه بیان بونس ریت بیشتر موافقم مطمئن هستم علاقه مندان به حوزه دیجیتال مارکتینگ، آنالیز ( نظیر افرادی که با گوگل آنالیتیکس ) و سئوی تکنیکال کار می نمایند و به صورت کلی تمامی افراد و دیجیتال مارکترها با این مفهوم آشنا هستند ولی قاطعانه به شما میگویم،که تعریف درست بونس ریت ( بانس ریت ) در بسیاری از وب سایتها نادرست است و همین امر موجب شده است که در سنجش این مفهوم و بانس ریت و عوامل تأثیر گذار در این حوزه مشکلات زیادی پیش بیاید که البته ما در تمامی دوره های آموزشی که توسط اساتید برتر دیجیتال مارکتینگ ایران نظیر جناب آقای دکتر محمدحسین مهریزدان برگذار می نماییم برای کلیه عزیزان مفهوم درست BOUCE RATE و EXIT RATE را توضیح و آموزش می دهیم و  در این آموزش به صورت کامل در کنار آموزش ویدئویی بونس ریت ( بانس ریت ) برای شما مقاله ای جامع و کامل توسط امپریال برند آماده نموده ایم که در ادامه می توانید به آن دست یابید.

بانس ریت چیست؟

نحوه محاسبه Bounce Rate در گوگل آنالیتیکس

مقدار مناسب Bounce Rate و تأثیر آن بر سئو

20 کاری که برای کاهش Bounce Rate باید انجام دهیم

آیا Bounce Rate فقط یک فاکتور است؟

 

 

 


بانس ریت چیست؟

در اولین مرحله از کار، باید بدانید که نرخ بانس ریت چیست؟ عده‌ای از سئو کاران نرخ Bounce Rate را مدت زمان ماندن کاربران در یک صفحه از وب تلقی می‌کنند. در صورتی که این برداشت غلط است!
Bounce Rate در حقیقت به لندینگ پیچ‌ها یا صفحات فرودی که کاربران آن‌ها را مشاهده می‌کنند بستگی دارد. تفاوتی نمی‌کند که کاربر آدرس دقیق وب سایت را وارد کرده و وارد آن شده یا اینکه از طریق جستجو وارد یکی از صفحات وب سایت شده، همان صفحه‌ای که برای اولین بار در آن فرد می‌آید، نرخ بانس ریت را مشخص می‌کند.
البته همه چیز به همین فرود آمدن کاربران در صفحه ختم نمی‌شود. نرخ بانس ریت به این بستگی دارد که کاربر پس از فرود آمدن در صفحه به صفحه دیگری رفته یا اینکه صفحه را مطالعه کرده، از آن خرید داشته و...و سپس بدون رفتن به صفحات دیگر وب سایت آن را ترک کرده است.

بونس ریت یا نرخ پرش

 

 

سئو و آنچه درباره آن باید بدانید

 

 

نحوه محاسبه Bounce Rate در گوگل آنالیتیکس

نحوه محاسبه Bounce Rate در گوگل آنالیتیکس برای سئو کاران بسیار مهم است. چرا که با اطلاعات داشتن در این باره می‌توانید نرخ خروج کاربران از وب سایت را کاهش دهید.
این موضوع را با یک مثال شرح می‌دهیم.

بونس ریت یا نرخ پرش

در این مثال، کاربر یکبار از طریق صفحه A وارد وب سایت شده است، اما پس از آن صفحات B و C را هم دیده است. بنابراین خروجی از صفحه فرود یا لندینگ پیج نداشته‌ایم. بنابراین نرخ بانس ریت صفحه A صفر درصد شده است.
صفحه B، سه بار صفحه ورود به وب سایت بوده است، اما از این سه بار تنها یکبار منجر به بانس شده. چرا که فقط کاربر دوم پس از دیدن صفحه B وب سایت را ترک کرده است. بنابراین نرخ بانس ریت صفحه می‌شود: یکباری که دیدن صفحه B منجر به بانس شده تقسیم بر تعداد دفعاتی که صفحه B به عنوان صفحه ورود بوده است. این عدد برابر یک تقسیم بر سه است که می‌شود 33%.
برای محاسبه نرخ بانس ریت صفحه C هم باید به این موضوع توجه داشته باشید که، این صفحه تنها یکبار به عنوان صفحه لندینگ مشاهده شده و همان یک بار بانس اتفاق افتاده. پس نرخ بانس ریت صفحه یک تقسیم بر یک و 100% می‌شود.

بونس ریت یا نرخ پرش

در کل، محاسبه بانس ریت در گوگل آنالیتیکس به این صورت است:
تعداد دفعاتی که صفحه به عنوان لندینگ پیچ بازدید شده تعداد بانس های اتفاق افتاده.

 

 

گوگل تگ منیجر یا GTM چیست و چه کاربردی دارد؟

 

 

مقدار مناسب Bounce Rate و تأثیر آن بر سئو

بعضی از کاربران تصور می‌کنند که نرخ بانس ریت بالا همیشه نشان دهنده مشکل در وب سایت است. اما این برداشت درست نیست. بعضی از کاربران ممکن است به دنبال اطلاعات خاصی باشند و پس از اینکه آن‌ها را به دست آوردند، دیگر وارد صفحات بعدی وب سایت نشوند و از آن خارج شوند. در این حالت تعامل کاربر با وب سایت انجام شده و نرخ بانس ریت نشان دهنده مشکل در وب سایت نیست.
اما در صورتی که مالک یک فروشگاه اینترنتی هستید و مشاهده صفحات مختلف وب سایت از سوی کاربر برایتان مهم است، نرخ بوس ریت بالا می‌تواند نشان دهنده یک مشکل باشد و باید برای کاهش آن کاری انجام دهید.
به طور کلی، نمی‌توان گفت که چه نرخ بانس ریتی خوب است و چه نرخی بد! برای اینکه بتوانید بهترین نرخ بانس سایتتان را در بیاورید، باید بانس ریت صفحات مشابه را با هم مقایسه کنید. همچنین مقایسه نرخ بانس صفحات لندینگ در سال گذشته یا ماه‌های گذشته با زمان حال، گزینه خوبی است.
یادتان باشد که، تنها بانس ریت صفحات فرود مشابه را در کسب و کارهای شبیه به هم با یکدیگر مقایسه کنید. چرا که تنها در این حالت است که متوجه می‌شوید که چه نرخ بانس ریتی منجر به رشد کسب و کار و بهبود بازدید کاربران از صفحات مختلف می‌شود.
گوگل آنالیتیکس به شما کمک می‌کند که میزان تغییرات نرخ بانس ریت را ارزیابی کنید و در نهایت، نرخ بانس ریت مناسب وب سایتتان را پیدا کنید.

بونس ریت یا نرخ پرش

 

 

20 کاری که برای کاهش Bounce Rate باید انجام دهیم

اگر می‌خواهید کاربران مدت زمان بیشتری را در وب سایتتان بمانند و غیر از صفحه فرود، به بخش‌های دیگر وب سایت هم سری بزنند، باید نرخ بانس ریت را کاهش دهید. در اینجا ما 20 روشی که برای کاهش Bounce Rate مؤثر هستند را آورده‌ایم.

1. به مدت زمان لازم بارگذاری وب سایت توجه داشته باشید.
2. جستجو در سایت را برای کاربران آسان کنید.
3. منوی ناوبری را ساده طراحی کنید.
4. روی دیزاین عالی سایت تمرکز کنید.
5. به کاربران موبایل توجه ویژه‌ای داشته باشید.
6. خوانایی محتوای سایت را افزایش دهید.
7. طول محتواهای سایت را کوتاه کنید.
8. تنوع محتوایی را جدی بگیرید.
9. از کلید واژه‌های مرتبط برای هر وب سایت استفاده کنید.
10. مخاطبان اصلی سایت را مشخص کنید.
11. از تبلیغات پاپ آپ اجتناب کنید.
12. تبلیغاتی که منجر به حواس پرتی کاربران می‌شود را محدود کنید.
13. با کاربرانتان کال تو اکشن یا تعامل مؤثر داشته باشید.
14. لینک‌های شکسته وب سایت را کاهش دهید.
15. روی لینک‌های داخلی سایت به خوبی کار کنید.
16. اطمینان حاصل کنید که لینک‌ها در صفحه جدید باز می‌شوند.
17. خطاهای 404 را به یک صفحه با طراحی مناسب هدایت کنید.
18. به طور مداوم وبلاگتان را به روز کنید.
19. اعتماد مشتریانتان را جلب کنید.
20. از Google Analytics و ابزارهای دیگر برای بررسی رفتار کاربران استفاده کنید.

بونس ریت یا نرخ پرش

آیا Bounce Rate فقط یک فاکتور است؟

Bounce Rate فقط یک فاکتور برای ارزیابی وب سایت نیست. بلکه یکی از مهم‌ترین بخش‌های یک کسب و کار آنلاین است. نرخ بانس ریت به شما نشان می‌دهد که، آیا لینک‌های داخلی که استفاده کرده‌اید کارآمد هستند و مخاطب را تشویق به دیدن سایر قسمت‌ها سایت می‌کنند، یا اینکه مخاطب به محض برآورده شدن نیازش سایت را ترک می‌کند و شاید هرگز به سراغ آن نیاید.
اگر چیزی برای فروش دارید یا خدماتی عرضه می‌کنید، باید مخاطب را همیشه به خودتان وابسته نگه دارید. این موضوع میسر نمی‌شود، مگر با جلب توجه مخاطب به بخش‌های مختلف وب سایت.
برای اینکه بتوانید مخاطب را همیشه برای خودتان حفظ کنید، روی سئو تک تک بخش‌های سایت کار زمان بگذارید تا در موتور جستجو دیده شوند. پس از آن لینک‌های داخلی و محتوای سایت را بهینه کنید.
با این کار مخاطبان موقتی را به مخاطبان دائمی تبدیل می‌کنید و محصولات بیشتری را به آن‌ها نمایش خواهید داد. در راستای همین موضوع، نرخ فروشتان بالا می‌رود. اینجاست که کاهش نرخ بانس ریت با افزایش فروش و سود آوری کسب و کار رابطه مستقیم پیدا می‌کند.

درصد Bounce Rate مناسب چقدر است؟

اگر اخیراً بانس ریت سایت خود را بررسی کرده باشید ممکن است شوکه و دلسرد شده باشید؛ اما باید بدانید که اگر تصمیم دارید نرخ پرش را به 0٪ برسانید کاملاً غیر ممکن است. میانگین نرخ پرش به طور کلی همواره بین 26 تا 70 درصد است و در حالت خیلی خوب محدوده آن بین 26 تا 40 درصد می‌باشد؛ بنابراین اگر نرخ‌های پرش شما بسیار پایین است باید به درست بودن داده‌ها شک کنید. عواملی مانند کدهای تکراری یا ردیابی اشتباه و افزونه‌ها می‌توانند سبب گزارش نادرست Bounce Rate شوند.حتی شما می توانید در تگ منیجر کاری کنید که میزان و نرخ بانس ریت اشتباهی را به گوگل آنالیتیکس ارسال نماید.

میانگین Bounce Rate نیز همواره می‌تواند تغییر کند. به عنوان مثال، دستگاه‌های تلفن همراه با 51 درصد بالاترین نرخ پرش را در تمام صنایع دارند. این در حالی است که میانگین میزان Bounce Rate در دسکتاپ‌ها 43٪ و این میانگین همچنین برای تبلت‌ها 45٪ است؛ بنابراین هنگامی که می‌خواهید میزان Bounce Rate سایت خود را قضاوت کنید بهتر است ترافیک آن در نظر بگیرید و دقت کنید که بازدیدکنندگان با چه دستگاهی وارد شده‌اند.
هرچند که اعداد بالا به صورت میانگین بیان گردیده اند و همانطور که اشاره کردیم نرخ بانس ریت مربوط است به صفحات لندینگ و فرود شما، یعنی دقیقا همان صفحاتی که شما از طریق سئوی صفحات سایت خود ایجاد کرده اید و یا صفحاتی که برای یک مدت کوتاه و برای کارهای بازاریابی و تبلیغاتی خود ساخته اید، هر کدام از این دو مسیری که برای جذب مخاطبان و طراحی سایت خود در پیش گرفته اید، موجب میشود میزان بانس ریت سایت شما محاسبه شود. تمام این موارد را در ویدئوی بالا به صورت کامل آموزش داده ایم.

حال سوال اینجاست که صفحه ای که بانس بالایی دارد در واقع صفحه بدی است؟

همانطور که در ویدئوی آموزشی محاسبه نرخ بانس ریت در همین صفحه بیان کردیم، درست است که نرخ بانس ریت می تواند نشانه ای از برای ایجاد تغییرات در صفحه سایت شما( به همان روش هایی که در این صفحه و مقاله به شما آموزش داده ایم) باشد ولیکن تمام ماجرا نیست چرا ؟
این مورد را با یک مثال به شما توضیح میدهیم، فرض کنید شما یک صفحه دارید که اتفاقا محتوای خوبی دارد و رتبه بسیار خوبی در گوگل هم دارید و موجب شده است نرخ کلیک شما افزایش یابد و با اینکه این محتوا میزان خوانش و ماندگاری خوبی هم دارد یعنی TIME ON PAGE بالایی دارد، ولی بعد از دیده شدن این محتوا، کاربر از سایت شما خارج میشود. و موجب اتفاق افتادن بانس میشود.
پس شما در واقع توانسته اید :
1- محتوای خوبی تولید کنید
2- توانسته اید گوگل را مجاب کنید که محتوای شما منحصر به فرد است و رتبه های خوبی دارید
3- سئوی خوبی انجام داده اید و موجب شده اید کاربران از طریق ارگانیک وارد سایت شما بشوند
4- میزان خوانش محتوا و حتی زمانی که مخاطب بر روی این صفح ه میگذارد بسیار مناسب است و با بررسی گزارشات گوگل آنالیتیکس و تنظمیات گوگل تگ منیجر خود متوجه شده اید اتفاقا تعداد زیادی از کاربران تا انتهای محتوا اسکرول میکنند
5- لینک سازی داخلی خوبی انجام داده اید ولی کاربران بدون توجه به این لینکها بعد از به دست آوردن اطلاعات مورد نیاز خود صفحه شما را میبندند و از سایت شما خارج میشوند.

پس مشکل کجاست؟

مشکل اینجاست که خواننده در باره آن موضوع و مسئله ای که دارد توانسته است مشکلش را متوجه شود و اتفاقا شما هم توانسته اید راه حلهای خوبی به او دهید ولی در زمانی که احساس کرده است مشکلش برطرف شده است و آموزش و یا محتوای شما عالی بوده، آن را بسته و به سراغ دیگر صفحات سایت شما نرفته است.
برای ما هم این مشکل رخ داده است که یک راه حل و فن دارد که به شما آموزش می دهیم:
ما صفحاتی در سایت امپریال و وینت سئو داریم که مخاطبان بسیاری را به سایت ما می کشاند ولی مشکل بانس ریت داشتند.برای کاهش نرخ بانس ریت، ما دو راهکار زیر را اجرا کرده ایم و توانسته ایم نتایج خوبی بگیریم

بانس ریت و نقش آن در بررسی الگوریتم ها

دو راهکاری که موجب کاهش نرخ بانس ریت شما برای صفحات خاص تان میشود

اول باید بگوییم این دو راهکار را ما سالهاست که تست کرده ایم و صد در صد از نتیجه آن و کاهش میزان بانس ریت مطمئن هستیم.

1- اول اینکه مشکل مخاطب را به خوبی درک کرده ایم و یک محتوای تجربه محور نوشته ایم و بعد با سوال ایجاد کردن در ذهن مخاطب در طی محتوا، کاری انجام داده ایم که مخاطب و کاربر ترغیب شود از صفحات مهم دیگر ما هم که پاسخ آن سوال را میدهد دیدن و بازدید کنند. این سوالات و ایجاد آن یک تبحر میخواهد که شما باید به خوبی بلد باشید. مثلا ما در وینت سئو ( شرکت سئو امپریال برند) محتوایی را نوشتیم که شما می توانید به عنوان یک راهنما آن ها را بررسی نمایید و نمونه ای است که در دل آنها این موارد را رعایت کرده ایم
مثلا در حوزه تولید محتوای سئو شده این راهنما را مطالعه کنید: سئوی محتوا چیست و یا محتوای متخصص سئو کیست را نیز مطالعه نمایید.
2- با ایجاد تغییرات درست در مورد این صفحات به وسیله ابزار تگ منیجر کاری را کرده ایم که میزان بانس ریت این صفحات پایین باشد مانند همین مقاله، اگر شما ویدئوی ما را باز کنید و مشغول دیدن آن شوید و یا صفحه ما را اسکرول کنید و...... . توانسته ایم میزان بانس ریت خود را در این صفحات پایین بیاوریم ولی یادتان نرود که اینکار فقط مربوط به همین صفحات باشد و تنظمیات اینکار را در تگ منیجر انجام نمایید.

با این دو راهکار می توانید میزان بانس ریت سایت خود را مدیریت کنید ولی این تمام ماجرا نیست چرا چون بانس ریت یا نرخ پرش یک فاکتور مهم در گوگل آنالیتیکس یونیورسال بود و در گوگل آنالیتیکس GA4 به جای آن متریکهای دیگری مانند نرخ تعامل و نرخ تبدیل معیار قرار گرفته اند، میدانیم که در ذهن تان سوالهای زیادی پیش آمد مثلا گوگل آنالیتیکس GA4 چیست؟ تگ منیجر چیست؟ چگونه میتوانیم این موارد را در سایت مان انجام دهیم برای اینکار شما نیاز دارید که سئو را آموزش ببینید و برای آموزش سئو میتوانید در دوره سئوی دکتر مهریزدان شرکت نمایید. دوره سئوی ینت آکادمی با تدریس جناب اقای دکتر مهریزدان و بیش از 50 ساعت آموزش سئو و رمزو رازهایی است که شما را به یک متخصص سئو و سئوکار تبدیل میکند. پس درنگ نکینید و ازهمین الان روی خودتان سرمایه گذاری کنید. لینک شرکت در دوره سئوی دکتر مهریزدان

1 1 1 1 1

دیدگاه ها (0)

  1. ارسال دیدگاه
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location
کد امنیتی